Milyen területei vannak a mellplasztikának?

Az alábbi sorokban a mellplasztika területeiről és a mellimplantátum fajták sokféleségéről olvashatnak, így a mellfelvarrásról, a  mellnagyobbításról, valamint a mellkisebbítésről.

Mellimplantátum fajták – szükség van rájuk?

Mellek felvarrása akkor kerülhet szóba, mint lehetőség, ha még nem ereszkedtek meg nagyon. Amennyiben súlyos megereszkedésről van szó, úgy már az eljárást nem alkalmazhatjuk, hiszen a bőr mérete is megváltozik. A mellfelvarrás során szövetkivételt nem alkalmazunk és a méretállományt is megtartjuk. A bőrköpeny kisebbítése a mellek felvarrása.

mellimplantátum fajták

Az erősen lógó, de kicsi mellek esetén kombinált műtéti eljárást alkalmazunk. Ilyenkor a mellfelvarrás mellett implantátumot is behelyezünk a minél természetesebb hatás elérése érdekében. A lehetséges mellimplantátum fajták kiválasztásában a plasztikai sebész tanácsát érdemes fontolóra venni, mert tapasztalata nagyban hozzájárul a végső sikerhez. Tapasztalt, évtizedes plasztikai sebészeket talál a PlasztikaSebészetBudapest.org weboldalon, akikben könnyű szívvel megbízhat.

Mitől ereszkednek meg a mellek?

A mellek általában szülést követően vagy gyors súlyváltozásnál ereszkednek meg. Elképzelhető, hogy pont a szoptatási időszak végére alakul ki teljes mértékben a megereszkedés, ezért ezt az időszakot mindenképpen érdemes kivárni. Amikor a mellek megereszkednek, egyben puhává is válnak és teljesen elveszítik feszességüket. A nyúlás a kötőszövetes tartószerkezet, a bőr és amellek megereszkedése mirigyállomány együttes elégtelenségére figyelmeztet bennünket. Ma már bebizonyosodott, hogy sportolással a mellek rugalmassága nem szerezhető vissza. Nem érdemes senkinek sem ezt az illúziót kergetnie. A korrekciós műtét során a sebészek eltávolítják a felesleges bőrt és az emlőállományt az eredeti helyére teszik vissza. Ezután rögzítik is azt, de odafigyelnek műtét közben arra is, hogy a bőr feszessége megfelelő legyen. A mellfelvarrást minden esetben altatásban végezzük.

Mellfelvarrás utáni hegek

mellnagyobbítás budapesten és környékénNehezebb helyzetben vagyunk, amikor a túl nagy mellek lógásának korrekciójáról beszélünk. Ilyenkor nem csak a mellek felvarrása történik meg, hanem a mellkisebbítés is megvalósul. Többféle metszési eljárással is dolgozunk.

  • Első metszési eljáráskor csak a bimbó udvaránál végzünk el egy bemetszést.
  • Második lehetőség, hogy az első eset alkalmazása mellett még egy függőleges bemetszést is ejt a sebész.
  • Harmadik lehetőség pedig az első kettő lehetőség mellett még egy vízszintes metszést is ejtenek. Ezt a sebészek egymás között T alakú metszésnek hívják.

A profi sebészkezek elengedhetetlenek

A műtét során nagyon fontos, hogy sebészeink arra is figyelnek, hogy a mellek a korrekció során a megfelelő magasságba kerüljenek és a mellbimbók is szimmetrikusan helyezkedjenek el. A kombinált mellplasztika műtét során lehetőség van a bimbóudvar méretének változtatására is, de ehhez előzetes megbeszélés szükséges.

Ma még kevés helyen alkalmazzák, de természetesen nálunk elérhető a rövid heggel járó mellfelvarrás is. A műtét hatalmas előnye, hogy kevésbé látható heget hagy maga után, de ez csak akkor alkalmazható, ha kicsi a bőrfelesleg, amelyet el kell távolítanunk. Minden korrekciós műtét esetén felszívódó varratokkal dolgozunk, így a gyógyulás folyamata is sokkal gyorsabb és egyszerűbb lesz. A műtétek végén speciális tapaszokat helyezünk el a műtött felületen, hiszen fontos, hogy a mellek súlya ne tudja feltépni a friss sebet és varratot. Az otthoni felépülésben ezek a tapaszok nagy segítséget nyújtanak majd.

Mellfelvarrás után gyógyulás

Mint minden műtét esetén, itt is nagyon fontos az utókezelés. A műtét utánmellplasztika területei egy éjszakát klinikán töltenek el pácienseink. Másnap az orvossal történt konzultációt követően hazatérhetnek otthonukba további lábadozásra. Másnap történik meg a drain-csövek eltávolítása is, valamint a seb újrakötözése és a seb ellenőrzése. Legközelebb varratszedésre kell befáradni klinikánkra, amely általában a műtétet követő 2. vagy 3. héten következik be. Otthonunkba visszatérve pár dologra nagyon oda kell majd figyelni. Ilyen például, hogy a sebet ne érje víz. Érdemes speciális melltartót beszerezni, amely stabilan tudja tartani a frissen műtött kebleket. Az ágyban lehetőleg tartózkodjunk a hason fekvéstől, pár hétre mindenki áttérhet a háton fekvésre a mihamarabbi gyógyulás érdekében. Minden sportolást kerülni kell egészen a második hónap végéig, és utána is csak fokozatosan lehet bevezetni újra a sportot az életünkbe. A gyógyulás időszakában érdemes a házimunkákat is óvatosan végezni, de az ablakpucolástól és a takarítástól tartózkodjunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.