5 érv a felnőtt fogszabályozás mellett

Sokan érdeklődnek az iránt, hogy a legjobb fogszabályozás Budapest mely klinikáin érhető el? Mennyibe kerül majd, míg a kívánt végeredmény elérhetővé válik? Vajon mennyire kényelmetlen az eszköz viselése? S lehetséges mindezt láthatatlanul megoldani? A felnőtt fogszabályozás számos kérdést vet fel az érintettekben, akik gyakran éppen munkakörülményeik vagy félelmeik miatt nem vágnak bele a kezelési folyamatba. A tapasztalatok azonban egyértelműen azt mutatják, hogy a felnőttkorban elvégzett fogszabályozás akár másfél év alatt megadhatja az esztétikus fogsor minden előnyét. Nézzük, miért éri meg belevágni!

láthatatlan fogszabályozás

  1. Esztétikum és egészség

A fogszabályozásra nem csak, mint az esztétikus fogsor megteremtésének eszközére érdemes gondolni. Segítségével ugyanis elérhető a megfelelő szájhigiénia. A szabályosan álló fogakat egyszerű tisztítani, ellenben a torlódások, az egymásra dőlések megakadályozzák azt, hogy fogkefével vagy fogselyemmel sikerüljön maximális tisztítást elérni. Vannak, akik gyermekként nem esnek át a fogszabályozáson, de felnőttként sincs késő belevágni abba. A vonzó mosoly csak az egyik előnynek számít, de ami sokkal fontosabb ennél, az nem más, mint az optimális szájhigiénia és így a saját fogak akár egy életen át való megőrzése.

 

  1. Elkerülhető nehézségek

A szabálytalanul álló fogak, a közöttük levő rések vagy torlódások gyakran okoznak beszédzavart, ami felnőttként igen zavaró lehet, s akár a karrier alakulására is rányomhatja bélyegét. A szájápolási nehézségeken túl harapási rendellenességek lehetnek jelen, valamint a fogakat sem a megfelelő irányból éri a rágóerő, ami egyes területek korai szuvasodásához vezethet. A felnőttkori fogszabályozás arra is kiválóan alkalmas, hogy a lerakódások megelőzhetőek legyenek, így a fogkő is kevésbé jelenik meg.

  1. Akár láthatatlanul is lehetséges

Ma már elmondhatjuk, hogy a fogszabályozó készülék viselése abszolút trend. Ennek ellenére felnőttként sokan vannak, akik szeretnék elrejteni mások elől annak viselését. Egyes szakmákban, ahol a kommunikáción van a hangsúly, ez különösen fontos lehet. Természetesen a modern orvostudománynak már erre is van megoldása, mégpedig a láthatatlan fogszabályozó esetében. Ez az eszköz egy speciális műanyagból készül, amelyet időnként az átrendeződött fogsorhoz igazítva kell viselni, legalább 20-22 órán keresztül. Nagy előnye a hagyományos, rögzített készülékekkel szemben az, hogy étkezéskor kivehető és fogmosáskor is eltávolítható.

 

  1. Belső fogszabályozás

A fogszabályozás egy speciális formája a nyelv felőli oldalra rögzített készülék. Akik tehát nagyobb szabálytalanságokkal rendelkeznek, melyeken a láthatatlan, műanyag sínes megoldás nem tud segíteni, azok számára is elérhető, hogy tulajdonképpen ne legyen látható az eszköz, mégis korrigálja az a szabálytalanságokat. Felmerülhet a kérdés, hogy mennyire kényelmetlen a belülről viselt készülék. Mivel a bracketek kisebbek, mint a külső íven rögzítettek, és szélei lekerekítettek, így a nyelv számára egyáltalán nem zavaróak azok. Bár a kezelés ilyen módon hosszabb ideig tarthat, mintha a hagyományos fogszabályozót választanánk, de sok esetben a kényelem és az esztétikum lényegesebb szempontok az időtartamnál.

 

  1. Rendszeres fogorvosi kontroll

A fogszabályozás során néhány hetente fogorvosi kontrollon kell részt venni, mely alkalmával a szakember a kialakult változásoknak megfelelően igazítja az eszközt egyéni adottságainkra. Ez egyúttal arra is kiválóan alkalmas, hogy a kezdődő fogkő, szuvasodás azonnal felismerhető legyen, s ilyen módon kezelhető már a kezdeti stádiumban.

legjobb fogszabályozás budapest

A felnőtt fogszabályozás mellett egyre többen döntenek, hiszen a vonzó megjelenés szerves részét képezi a szabályos fogsor. Nem ritka, hogy gyermekkor óta megélt pszichés gondoknak vet véget az, ha a tükörben végre a vágyott mosolyt látják a páciensek viszont. Bár rendszeres odafigyelést igényel a fogszabályozás, de hosszú távú előnyei messze meghaladják a ráfordított időt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.