Egyre többen érdeklődnek a férfi mellplasztika iránt!

A plasztikai beavatkozások kínálta lehetőségek között ma már a férfi mellplasztika is népszerűnek bizonyul. Nem véletlen, hiszen a nőiesen megnagyobbodott mellekkel rendelkező férfiak számára komoly pszichés problémát okozhat a jelenség. Leggyakrabban az elhízás számlájára írható a gond, de bizonyos hormonális változások következtében is kialakulhat az úgynevezett zsírmell. Jó hír azonban, hogy a plasztikai műtétek között már rég nem számít ismeretlennek a ginekomasztia, vagyis a férfi mellplasztika. Lássuk, mit érdemes tudni róla!

férfi mellplasztika

Mitől válhat szükségessé a férfi mellplasztika?

A ginekomasztia gyakran hormonzavar vagy súlyos elhízás esetén válik szükségessé. Nem ritka, hogy májbetegségek, bizonyos gyógyszerek vagy a testépítéshez használt étrend-kiegészítők mellékhatásaként jelentkezik a nőiesen megnövekedett mell. Mivel ez az érintett férfiak számára mind az öltözködésben, mind a hálószobában komoly problémákat okoz, ezért a plasztikai sebészet többféle eljárással is igyekszik a jelenség ellen tenni.

 

Hogyan történik a beavatkozás?

A férfi mellplasztikához használt módszert annak alapján választja meg a szakember, hogy milyen állapotban vannak a férfi mellek. A mirigyállomány mennyisége és a különféle mell elváltozások határozzák meg azt, hogy milyen fokú plasztikai eljárás hozhatja meg a kívánt végeredményt. Vannak, akiknél a zsírleszívás elegendőnek bizonyulhat, de a tapasztalatok szerint általában a mirigyállomány eltávolítása is szükséges. A műtét során a szakemberek mellkasi zsírleszívással és kontúrformálással is társítják az elvégzett műveletet, melyek kapcsán speciális bemetszéseket ejtenek. Fontos tudni, hogy ha a mellek lógnak, akkor mellfelvarrással is társítani kell a műtétet a kifogástalan végeredmény érdekében. Ennek megfelelően az eljárás altatásban végzett.

 

Mire lehet számítani a férfi mellplasztikát követően?

Érdemes tudni, hogy a férfi mellplasztika után szorító mellényt kell viselnie a páciensnek. Ez – hasonlóan a női mellplasztika után használt szorító melltartóhoz- a szövetek letapadását célozza. A beavatkozás nyomai nem fognak látszani, így nem kell tartani attól, hogy az látszani fog a későbbiekben. A műtét utáni izomlázra hasonlító fájdalom azonban nem kerülhető el. A megfelelő fájdalomcsillapítóval azonban gond nélkül enyhíthető az előforduló fájdalom. Véraláfutások, elszíneződések szintén várhatóak, de a heg alig észrevehetően meggyógyul majd. S hogy mennyi idő kell a teljes felépüléshez? Általában egy hónap, tapintásra pedig két hónap után nyeri el a végleges formát.

 

Milyen előnyökkel jár a férfi mellplasztika?

A megnagyobbodott mellekkel rendelkező férfiak pontosan tudják, milyen hátulütőkkel lehet számolni a hétköznapokban. A kidomborodó formák sajnos az öltözködéssel sem rejthetőek el. Sokan kerülik a fürdők, az úszás jelentette élményeket, de a hálószobában is kisebb önbizalommal rendelkeznek az érintettek. A tapasztalatok szerint az érintett férfiak úgy érzik, férfiasságukon esett csorba, és ez pszichés problémákat vonhat maga után. Nehézkessé válhat az ismerkedés, s így az egész életminőség romolhat. Mindezeknek búcsút lehet mondani a férfi mellplasztika segítségével. A gyógyulás viszonylag gyorsan történik, komoly fájdalmakra nem kell számítani a felépülés időszakában, így az altatásban végzett beavatkozás végleges segítséget jelent az érintettek számára.

férfi mellnagyobbítás

Természetesen nem feledkezhetünk meg az egészséges életmód fontosságáról, hiszen ezzel megelőzhető az ismételt elhízás és így a mellek megnagyobbodása. A megfelelő szakember segítségével garantáltan a kívánt végeredménnyel társul az eljárás. A visszakapott férfiúi önbecsülés pedig olyan pozitívum, amelyért megéri a rutin beavatkozásnak számító eljárás mellett letenni a voksot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.